Huisregels

Een nieuw atelier…

  • Niets is leuker dan jouw atelier eigen te maken. Let daarbij wel op het feit dat de ruimte opgeleverd moet worden in de originele staat zoals deze bij aanvang is aangetroffen. Zorg er voor dat eventuele brandmelders (50cm rondom), sprinklerinstallaties e.d. vrij en onbeschilderd blijven.
  • Bij aanvang krijg je van ons één sleutel. Wees zuinig op je sleutel en ben zorgvuldig in het afsluiten van je atelier en de voordeur van het pand. We dragen er samen zorg voor dat de spullen van jezelf en andere huurders veilig zijn. Meer over sleutels, lees verder onder het kopje ‘sleutels’.
  • Wanneer je in je nieuwe atelier trekt stellen wij het op prijs wanneer je je even voorstelt aan je buren. Op deze manier hopen we dat iedereen met een fijn en veilig gevoel kan huren. Daarnaast zorgen we op die manier samen voor een vorm van sociale controle om onbevoegden buiten de deur te houden. En het is natuurlijk gewoon hartstikke gezellig om elkaar te leren kennen!

Afval

Alle panden zijn voorzien van een papiercontainer en een container voor restafval. Deze containers zijn uitsluitend bedoeld voor dagelijks afval (vergelijkbaar met wat je dagelijks thuis produceert). Heb je afval van groot formaat? Bijvoorbeeld van materiaal wat je niet meer gebruikt, dan dien je dit zelf af te voeren. Zo kan iedereen zijn afval kwijt. Valt het je op dat de container nog (niet) buiten staat? We stellen het enorm op prijs als je de container even naar buiten rijdt of binnenzet na lediging.

Energieverbruik

Zoals je op je factuur kunt zien, bestaan je maandelijkse lasten uit ‘kale huur’ en een ‘voorschot servicekosten’. Voor een groot deel bestaat dit voorschot uit gas, water, licht. In de meeste gevallen worden deze kosten per m2 verhaald. Zorg er daarom voor dat je de radiatoren dicht draait wanneer je het atelier verlaat en stook niet onnodig hoog. Trek bijvoorbeeld in de winter een trui aan. Op deze manier blijven de kosten voor iedereen betaalbaar. Laat de radiatoren op de hal bij voorkeur uit. Zijn je verbruikskosten hoger dan het berekende voorschot? Dan krijg je een naheffing.

Het is ten strengste verboden luchtkoelers, aircosystemen of elektrische kachels te gebruiken. Het gebruik van (keramiek)ovens, 3D-printers of andere machines met een hoog energieverbruik is altijd in overleg.

Het is niet toegestaan meerdere stekkerdozen en/of verlengkabels door te lussen i.v.m. (door-)brandgevaar. In plaats daarvan kun je een stekkerdoos met meerdere stopcontacten gebruiken.

Sleutels

Bij aanvang krijg je van ons één sleutel. Wees zuinig op je sleutel en ben zorgvuldig in het afsluiten van je atelier en de voordeur van het pand. We dragen er samen zorg voor dat de spullen van jezelf en andere huurders veilig zijn. Ben je een sleutel kwijt? Geef dit door aan een van onze beheerders. Zij kunnen een nieuwe voor je bestellen, de kosten daarvan zullen op jou worden verhaald. Houd daarbij rekening met de levertijd. Het is ten strengste verboden om zelf sleutels bij te maken of een ander slot op je atelier aan te brengen. Een extra slot aanbrengen mag, maar alleen als je ervoor zorgt dat wij ook in het bezit zijn van een sleutel. Stichting Ateliers Tilburg moet namelijk in staat zijn de ruimte te betreden bij calamiteiten. Huur je met meerdere personen? Vraag gerust een extra setje aan bij de beheerder van het pand. Let op: de kosten voor extra sleutels zijn voor jullie zelf. (Onderhuur en medegebruikers dienen altijd eerst goedgekeurd te worden door onze administratie, klik hier voor het aanvraagformulier).

Schoonmaak

In al onze panden worden de gemeenschappelijke ruimtes schoongemaakt en onderhouden door ons personeel. Wees een beetje lief voor ze. Ruim bijvoorbeeld zelf je eigen vaat op. Maak je om de een of andere reden rotzooi in de gangen of algemene ruimtes? Ruim dit zelf even op. Zo houden we onze panden samen schoon en kan onze schoonmaak zich richten op fundamentele zaken.

Beheer

Onze beheerders zijn verantwoordelijk voor bezichtigingen, het sleutelplan en het onderhoud van algemene en gemeenschappelijke voorzieningen. Tijdens kantooruren kun je ons beheer dan ook bellen wanneer er algemene voorzieningen kapot zijn of uitvallen. Onze beheerders staan graag voor je klaar. Zij zullen altijd hun best doen het probleem zo snel mogelijk voor je op te lossen. Helaas kan het soms zo zijn dat ze niet direct of zelfs dezelfde dag nog op locatie kunnen zijn. Het beheer zal zorgvuldig prioriteiten stellen in hun werkzaamheden. Zijn er dingen stuk door eigen toedoen? Dan worden de kosten op jou verhaald. Voor gebreken aan eigen materiaal en/of internet zijn zij niet bereikbaar.
Let op: grote klussen zullen wij altijd vooraf melden. Bij calamiteiten en klein onderhoud is het helaas niet altijd mogelijk vooraf een melding te doen. Met name omdat dit laatste vaak tussen de bedrijven door wordt gepland en opgepakt. Mocht je toch opmerken dat een klus bepaalde overlast geeft, bel of mail ons gerust.

Calamiteiten: bij calamiteiten zoals brand of inbraak bel altijd eerst het alarmnummer van brandweer en politie! Zorg dat je veilig bent en zoek geen confrontatie met inbrekers. Probeer het signalement van de daders en eventuele kentekens te onthouden. Bij andere dringende zaken kun je contact opnemen met Floor Westerburgen: 06 14 67 01 27.

Stroomstoring: is de stroom uitgevallen op locatie? Check eerst even bij de buren, het kan zijn dat er een algemene storing is. Je vindt actuele storingen op: www.enexis.nl/storingen-en-onderhoud. Je kunt je eventueel ook aanmelden voor berichtgeving (via sms) van het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom: 0800-9009.

Internet

De situatie rondom het internet verschilt per pand. Vraag er naar bij het beheer of een van onze collega’s.

Alarm

In sommige panden is er een alarmsysteem aanwezig. De instructies krijg je bij het in ontvangst nemen van de sleutels. Wanneer je als laatste het pand verlaat (dit kun je zien aan het aanwezig-afwezig bord) dien je te allen tijde het alarm in te stellen. Is het alarm niet ingesteld? Dan zorgt dit voor onnodige alarmopvolgingen. Let op: onnodige alarmopvolgingen worden doorberekend. Wees dus consequent in het instellen van het alarm, voor jezelf en je medehuurders. 

Gemeenschappelijke ruimtes

Over het algemeen zijn de gemeenschappelijke ruimtes bedoeld om samen te komen, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. De gemeenschappelijke ruimtes zijn niet bedoeld als projectruimte. Wil je graag iets organiseren of ga je iets maken waarbij je meer ruimte nodig hebt? Super leuk! Neem even contact op met een van onze medewerkers, dan kijken we samen wat mogelijk is.

Het is ten strengste verboden werk en ander materiaal op te slaan in de gemeenschappelijke ruimtes en/of gangen – deze kunnen dan ook zonder overleg worden verwijderd.

Roken

Het is ten strengste verboden om te roken in gemeenschappelijke ruimtes en in de ateliers.

Overlast

Mocht je overlast ervaren van je buren, probeer dit dan altijd eerst onderling te bespreken. Overlast kan zijn: het buitenproportioneel afvoeren van afval in de containers, geluidsoverlast, rooklucht of het vervuilen van gemeenschappelijke faciliteiten. Maak dit onderling bespreekbaar, klop bij elkaar aan of gebruik bijvoorbeeld de gezamenlijke Whatsapp-groep. Kom je er samen niet uit? Neem dan contact op met een van onze collega’s. Bij voorkeur is dat iemand van beheer, dan helpen we je graag. 

Wij gaan ervanuit dat je je als huurder en goede buur te allen tijde coöperatief opstelt. Wordt er geconstateerd dat de overlast wordt veroorzaakt door zaken die verboden zijn, zoals slapen in je atelier of binnen roken, dan kunnen we zelfs besluiten het contract eenzijdig te beëindigen.

Opleveren

Bij het opleveren van jouw vaste ruimte, of bij het opleveren na tijdelijke verhuur, dien je de ruimte in persoon op te leveren. Zorg dat je alles netjes achterlaat. Op dat moment lever je ook de sleutels in.

Wanneer je een atelierruimte oplevert dien je deze achter te laten zoals je deze bij aanvang hebt aangetroffen. Denk aan: gaten gedicht, wit (kleur 9010) gesausde wanden, leeg en veegschoon. Heb jij vragen over de oplevering? Stel ze gerust aan een van onze beheerders.

Tot slot

We moeten het benoemen: strafbare feiten zoals o.a. het illegaal afval dumpen en het onrechtmatig gebruik maken van jouw eigen of gemeenschappelijke ruimte kan beboet worden of kan leiden tot contractbreuk.

Heb je verder nog vragen? Stel ze gerust en kijk ook eens op onze FAQ-pagina. We hopen dat je met veel plezier bij ons huurt! Team Stichting Ateliers Tilburg staat altijd open voor nieuwe, verfrissende ideeën of samenwerkingen. Heb je leuke plannen? Trek bij ons aan de bel! De contactgegevens van onze collega’s vind je hier.